Afișare de la 1 până la 14 din 14 comentariu(i) primit(e).
Peisajul este foarte fain, dar am avut probleme să-l găsesc. Primele două încercări cu Google Maps au dat greș, m-a dus în niște alei private. După a treia încercare am reușit să ajung în locul dorit.
M-am întors aici după 6 ani. Am fost dezamăgit. Parcare scumpă - 5 lei/oră, intrare 45 lei/persoană, cu reducere de 35 lei pentru elevi și pensionari. Programul același, cu o pauză de prânz de 2 ore, când nu poți intra în apă. Apa din lac rece (24°C) și stratul gros de apă dulce, adică, după ce te usuci, nu rămâne pe piele cu un strat de sare. Puțini oameni.
Personalul foarte neprofesionist, deloc politicos. Apa din lac este în regulă, însă facilitățile sunt neschimbate de cel puțin 10 ani, aceleași condiții și la capitolul curățenie lasă mult de dorit. Referitor la prețuri: excesiv de mari. De la mâncare până la un simplu suc.
Lacul Ursu, traseele eco-didactice, facilitățile din jur vă asigură relaxare și informare. Bine amenajat și curat (comportamentul turiștilor este important), apoi terasele și restaurantele sunt primitoare.
Foarte bine! Lacul este foarte curat, condiții excelente pentru înot.
În jurul lacului se pot face plimbări, există trasee mai scurte, toată zona din jur este minunată.
Lacul Ursu trebuie văzut cu ochii tăi, sau mai bine spus, simțit prin efectul de a te scufunda cu corpul în apa sa, unde pentru prima dată în istoria universului a fost descris fenomenul de heliotermie. Heliotermia este definită ca fenomenul de stratificare a temperaturii apei, precum și a salinității și densității, odată cu adâncirea în apă. Când te scufunzi sub aproximativ 1,5 metri adâncime, simți imediat creșterea temperaturii care îți mângâie plăcut picioarele. Jocurile turiștilor și bolnavilor au puterea de a amesteca apele, astfel schimbând și temperaturile, iar acesta ar fi motivul pentru care noi, care plătim sume considerabile pentru a ne bucura de apa lacului, începem să protestăm atunci când suntem scoși din apă în mijlocul zilei.
Locația, ca un parc tematic, mi se pare bine organizată. Desi am vizitat doar o mica parte și pe timp ploios, tot mi-a plăcut! Merită să o vizitați... este un loc de explorat și petrecut timp de calitate în natură.
Dupa o dezamagire oferita de aglomeratia din Praid, drumul spre Sovata ne-a readus zambetul si bucuria de a fi intr-o zona atat de deosebita.
Bine amenajat, cu indicatoare, multe locuri de a lua masa in locatii cu bun gust si preturi pentru toate buzunarele.
Bine amenajata atat pentru plimbari si relaxare cat si pentru drumetii/trasee cu bicicleta, dar si pentru a starni in tine spiritul de aventurier, dorinta de a mai descoperi unde duc potecile ce strabat grandioasele paduri ale statiunii.
Desi am mers in plin sezon, statiunea este destul de aerisita si linistita, avand avantajul ca restaurantele/barurile nu dau muzica la maxim.
In concluzie, desi am pornit la drum cu asteptari minime din partea statiunii, in final ne-a oferit niste peisaje deosebite, o stare de bine si dorinta de a reveni.
Nu vă recomand. Este foarte scump. Trebuie să plătiți 50 de lei pentru a vă pune prosopul într-un loc unde bătrânii urinează. (Pentru ei este greu să urce cele 15 trepte până la toaletă, așa că își fac nevoile unde apucă). Personalul de la intrare este foarte arogant și incult. Nu am rămas mai mult de o oră acolo.
Lacul nu mai este așa de sărat ca altădată, prețul de intrare este de 50 lei și 35 lei pentru un șezlong.
Un loc pe care-l cunosc de când eram copil. Este cel mai mare helioterm din lume. Este singurul lac la care se cunoaște data exactă a formării: 27 mai 1875. A avut loc o prăbușire de teren și două pârâiașe l-au format. Numele său vine de la forma sa de piele de urs. Este supranumit Marea Moartă a Transilvaniei pentru că are aceeași salinitate ca Marea Moartă.
Sovata e minunatăăă! Stațiunea a fost renovată, modernizată complet, foarte curată și ordonată. Traseul prin pădure care leagă cele 6-7 lacuri sărate este foarte plăcut de urmat, chiar și pentru cei fără condiție fizică 🙂 …
Lacul e grozav, peisajul e superb. Cu toate astea, condițiile lasă de dorit:
- nu sunt suficiente șezlonguri, au un numar limitat, trebuie să vii devreme ca să găsești și dacă vii mai târziu, nu mai găsești și trebuie să stai pe zid/jos cu un cearceaf
- prețurile la restaurantul de aici sunt foarte mari.
O stațiune foarte bine întreținută, promovată și cu o mulțime de activități în zonă.
Mai multe detalii despre lac/wikipedia:
Lacul Ursu și arboretele de pe sărături este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt) situată în estul Transilvaniei, pe teritoriul județului Mureș.....................................................